Via ons logboek, dat iedere week ge-update wordt kun je een met ons meereizen ----->

Hier vindt je de route die we afgelegd hebben en zie je onze volgende reisdoelen ----->

Hier wordt onze positie tijdens de Blue Water Rally bijgehouden ----->
Informatie over de Blue Water Rally----->

We mailen regelmatig foto’s naar onze
website ----->
BLUE WATER RALLY

oktober 2007 - oktober 2009

WEEKLY update


December 2008 : Pulau Datai naar Kata beach

Kijk hier voor foto's
31 December, Kata Beach, oud op nieuw.
We brengen de dag door met wat zwemmen, snorkelen en shoppen. Het valt niet mee om met de dingy aan wal te komen. Er staan behoorlijke golven en een branding aan de kust. ’s Avonds hebben we m,et de bemanning van Glendora, Marianne en Prew afgesproken om oudjaar te vieren in Villa Christina. Omdat het eerder vandaag niet gelukt is om droog aan wal te komen, gaan we in korte broek en kleden ons om in het toilet van het restaurant. Onze vrees blijkt niet ongegrond te zijn. Eric en Marianne slaan met hun bijboot om. Gelukkig zijn ze niet gewond. Onze verzopen katjes  keren terug naar hun boot, maar missen de moed het landingsavontuur nog een keer mee te maken en blijven aan boord. Vervolgens valt Ed in de branding uit zijn boot. Na een douche en droge kleren komt hij terug naar het restaurant. Het wordt heel gezellig, met gigantisch veel vuurwerk. Ook worden er veel hete luchtballonnen opgelaten. De wind staat echter uit de verkeerde hoek, zodat verschillende ballonnen in een grote boom bij het restaurant belanden en daar in de brand vliegen. Met enige zorg kijken we of de brand overslaat. Maar de boom blijft ongedeerd. Om 12 uur volgt de gebruikelijke toost. Wij wensen alle familie, vrienden en kennissen een heel gelukkig, voorspoedig en gezond 2009. 

30 december Patong - Kata beach 10 mijl
Bob & Helen
Wederom een vrij rustig dagje. Bob heeft eindelijk een lekker nachtje geslapen, vanwege zijn eigengebouwde darkroom van broeken, shirt en handdoeken. ’s Middags een lekkere brunch in een klein traditioneel tentje. Daarna zijn we (nogmaals) op zoek gegaan naar een oud en nieuw party. Tevergeefs… Wel nog een leuke middag gehad met een Thaise ‘professional’ en haar Noorse cliënt. Na lekker gepoedeld te hebben, zijn we teruggegaan naar de boot om ons klaar te maken voor het diner.
Na het diner zijn we naar een erg gezellige ska-strandbar geweest, waar we lekker margarita’s onder het genot van nep ska/reggae hebben gedronken. Wel erg gezellig!
29 december Patong 0 mijl
Bob& Helen
Een rustig dagje. Lekker uitgeslapen en later in de middag souvenirs geshopt. ’s Avonds gezellig Italiaans gegeten onder het genot van pianomelodieën.
Later tóch nog even een bordeeltje ingesneakt. Na een paar drankjes het maar weer opgegeven en teruggegaan naar de boot. Bye bye Patong.
28 december Kata beach - Patong
10 mijl
Bob & Helen
Daar zijn we dan… in Patong. Van veraf zie je de crowded beach met in het midden een afzichtelijke wolkenkrabber, Patong tower. Vandaag zouden we first hand gaan meemaken wat het hol van de leeuw inhield. ’s Middags oogde alles rustig en waren de straten van Patong geheel family proof. Wanneer de zon verdronk in de zee en de toeristen in de Mojito’s, kwam er echter een volledige andere kant bovendrijven. Uit alle hoeken kwamen de working girls en lady boys de straten opvullen, dit tot genoegen tot sommigen. Voor onze gele matroos was dit echter niet al te plezant. In de donkere disco’s werd door sommige de fout gemaakt om deze exotische Hollandse aan te zien voor een local. Dit zorgde voor een wat ongemakkelijk gevoel, waardoor we uiteindelijk met een ietwat bittere smaak teruggingen naar de boot. Het nachtleven van Patong was toch wat te heavy voor twee doorgewinterde stappers.

27 december Koh Racha Yai - Kata beach
15 mijl
Bob & Helen
Op Kata beach hebben we vrij weinig uitgevoerd. We hebben eerst een goede exercise gedaan in de vorm van baantjes trekken rond de boot. Eenmaal opgedroogd zijn we de kant opgegaan en hebben we cocktails gedronken en een jurkje geshopt voor Helen. ’s Avonds hebben we voortreffelijke kreeft en andere zeevruchten gegeten in een sfeervol restaurant. Later daarna zijn we gestart met een zoektocht naar een partyplace voor oud en nieuw. Hopeloos… iedereen stuurde ons naar Patong. Het beruchte hol van Thailand vol zware jongens en hoeren. Ok dan…..
26 december Koh Racha Yai
0 mijl
Helen & Bob
Na enigszins uitgeslapen te hebben zijn we al snorkelend een ander gedeelte van de baai gaan verkennen. Die ochtend kregen we een waarschuwing voor de uiterst giftige Box jellyfish (kwal). Dit veroorzaakte enige paniek bij Helen die regelmatig begon te roepen wanneer er een plastic zak langsdreef. Helaas was de baai niet erg spannend. Wat wel spannend was, was de eilandtour op quads. Een uur lang hebben we samen met een gids door de jungle gescheurd. SUPER tof!
’s Avonds zijn we in een klein Thais restaurantje op een heuvel gaan eten. Erg knus en smakelijk eten.
Na het eten zijn we terug naar de boot gegaan om daar muziek te gaan maken, samen met enkele andere rallygenoten.
Na de jamsessie zijn we nog even de reggaebar in gedoken. De combinatie van hangmat en pina colada in een verse kokosnoot, gaf ons het ultieme zomergevoel (apart met kerst).

25 december Koh Racha Yai
0 mijl
Helen & Bob
Eerste kerstdag hebben we ’s ochtends in hetzelfde chique resort van gisteren heerlijk ontbeten.
Na het ontbijt zijn we met Tessa en Adil het eiland gaan verkennen. Het was erg dicht begroeid waardoor het een echte junglesafari leek. Op de terugweg bleek dat het toch echt heel erg veel op elkaar leek. Als gevolg waren we verdwaald en hebben we een tijdje moeten ploeteren voordat we de weg terug vonden. Achteraf een leuk avontuur.
’s Avonds zijn we met een stel vrienden van Robert en Wendy gaan eten bij het resort. Het zag er allemaal veelbelovend uit, maar de kreeft in kaasfondue was helaas niet heel smakelijk.
Later op de avond zijn we de drukte in het resort ontvlucht en naar de reggaebar gegaan.

24 december Koh Phi Phi - Koh Racha Yai
15 mijl
Helen & Bob
Toen we eenmaal uitgerust waren van de vorige avond was het niet ver meer naar het volgende eiland Koh Racha Yai.
Eenmaal aangekomen zijn we direct gaan snorkelen. Het water was erg helder en er waren veel mooie vissen te zien. Toch kan dit niet op tegen het duiken in Phi Phi.
Kerstavond hebben we doorgebracht in een echt Thais restaurant, waar we buffet hadden. Voor de gelegenheid hadden ze een cabaretgroep uit Patong laten komen, die met een minder traditionele act de gasten vermaakten. In Nederland gaan normaal gesproken de meeste mensen naar de nachtmis en vervolgens gezellig worstenbroodjes eten thuis met de familie.
Hier gaat dat er toch wat anders aan toe. De nachtmis wordt verruild door een stel playbackende travestieten. Dit was vooral lachwekkend en voor sommige verontrustend.
Het spektakel werd  afgesloten met vuurwerk en we zijn daarna nog een een cocktail gaan drinken bij een chic resort aan het strand. Was weer gezellig!
23 december Koh Phi Phi
0 mijl
Helen & Bob
Vandaag zijn we in alle vroegte opgestaan om vervolgens te gaan duiken. Met een emmer koffie stonden we al stonden we slaperig op de Princess boot, die ons naar Koh don bracht. Dit was de eerste duikplek. Na de opfriscursus van Helen, doken we in het diepe.
Onder water zag het er fraai uit. Mooi kleurig koraal, tropische vissen en zelfs nog een haaitje gezien.
Na ongeveer een uur gedoken te hebben, gingen we terug naar de boot om vervolgens te pauzeren en verder te varen naar de tweede duikspot.
Het hoogtepunt van de tweede duik waren de zeeschildpadden.
Eenmaal teruggekeerd op het strand zijn we na wat boodschapjes in het dorp in de cocktailbar beland.
Hier hebben we ons goed vermaakt, vanwege de 99 verschillende cocktails op de kaart.
Na een aantal cocktails, kregen we gezelschap van een van de Thaise serveersters (Amy Thaihouse). Ze had veel te vertellen over onder andere de Tsunami en de prostitutie in Thailand. Zelf was ze een sophisticated lady, die zelf ook wel van een goeie borrel hield. We hadden het erg gezellig en we werden uitgenodigd voor een feest in een lokale kroeg. Onze Thaise vriendin vond het echter noodzakelijk om Helen nog even op te dirken en al gauw kwam ze op de proppen met een kort Thais jurkje en een setje duivelhoorntjes om het af te maken. (foto’s volgen)
Toen we even later aankwamen in de kroeg, keken we onze uit. Hier werden namelijk geen bescheiden glaasjes bier of wijn gedronken, maar geloof of niet, echte emmers vol met sterke drank. Om niet achter te blijven, bestelden wij ook maar een emmer gin tonic. Het was nog eens 2 halen 1 betalen, dus een emmertje p.p. 
Na 2 emmers vonden we het wel weer mooi geweest en hebben we ons weer laten oppikken door taxi Robert.
Het was een geslaagde avond….
22 december Railey Beach - Koh phi phi
15 mijl
Helen & Bob
Met een zacht briesje in de rug zeilden we van Railey Beach naar het beroemde eiland Koh Phi Phi. Verhalen over dit eiland had een hoge verwachting geschept, het zou bij de drie mooiste eilanden ter wereld horen. Voordat we in de baai aankwamen gingen we eerst snorkelen bij een koraalrif voor de kust. Het was minder kleurig dan we gehoopt hadden maar er waren genoeg leuke visjes te spotten. Hierna voeren we de baai van Phi Phi in, waar al gauw duidelijk werd dat het een populair eiland is onder de feestende toerist. Aan land gekomen zochten we een cocktail barretje/restaurantje op. Na het eten gingen we het dorp in, om te shoppen voor kleren en een duik trip voor de volgende dag.
21 december Koh Hong - Railey beach
29  mijl
Helen & Bob
Vandaag de dag in het altijd zonnige Thaise, zijn we al vroeg op pad gegaan. Dit omdat ons aangeraden was de Hongs te bezoeken in de ochtend. Met nog slaperige oogjes zijn we de dingy ingestapt en hebben we dezelfde grotten van gisteren bekeken in het ochtendlicht. Dit was een prachtig gezicht.
Even later teruggekeerd op de boot hebben we gezellig met zijn allen ontbeten en zijn we op weg gegaan naar Railey beach. Hier zouden we mooie koraalriffen kunnen zien en ook goed kunnen stappen.
Gedurende de reis daar naartoe, heeft iedereen zich op zijn eigen manier vermaakt. De ene lachte smakelijk om Harrie Jekkers, de andere deed een poging Robert’s digeridoo te bespelen. Dit laatste bleek allerminst gemakkelijk (of niet Bob?)
Desondanks wisten tijdens de rit toch een kerstrepertoire voor digeridoo en mondharmonica te creëren.
Eenmaal aangekomen op Railey Beach waren we wel toe aan een duik en gingen we op verkenning naar de kleurige riffen. Helaas zag het er onder water grauwer uit dan verwacht.
Aan avontuur in het water echter geen gebrek, dankzij Adil die zijn zonnebril in het water gooide. Helaas lukte het de twee Jacques Cousteau’s niet deze buit te recupereren, want een school onzichtbare kwallen kwamen hier een stokje voor steken. 
’s Avonds dineerden we aan het strand en sloten we de avond af op de boot, omdat het wilde nachtleven van Railey Beach toch ietwat tegen viel.
Evengoed hebben we de avond goed beëindigd, met performances van Robert, Tessa en Bob.

21 december Koh Hong - Railey beach
29  mijl
Helen & Bob
Vandaag de dag in het altijd zonnige Thaise, zijn we al vroeg op pad gegaan. Dit omdat ons aangeraden was de Hongs te bezoeken in de ochtend. Met nog slaperige oogjes zijn we de dingy ingestapt en hebben we dezelfde grotten van gisteren bekeken in het ochtendlicht. Dit was een prachtig gezicht.
Even later teruggekeerd op de boot hebben we gezellig met zijn allen ontbeten en zijn we op weg gegaan naar Railey beach. Hier zouden we mooie koraalriffen kunnen zien en ook goed kunnen stappen.
Gedurende de reis daar naartoe, heeft iedereen zich op zijn eigen manier vermaakt. De ene lachte smakelijk om Harrie Jekkers, de andere deed een poging Robert’s digeridoo te bespelen. Dit laatste bleek allerminst gemakkelijk (of niet Bob?)
Desondanks wisten tijdens de rit toch een kerstrepertoire voor digeridoo en mondharmonica te creëren.
Eenmaal aangekomen op Railey Beach waren we wel toe aan een duik en gingen we op verkenning naar de kleurige riffen. Helaas zag het er onder water grauwer uit dan verwacht.
Aan avontuur in het water echter geen gebrek, dankzij Adil die zijn zonnebril in het water gooide. Helaas lukte het de twee Jacques Cousteau’s niet deze buit te recupereren, want een school onzichtbare kwallen kwamen hier een stokje voor steken. 
’s Avonds dineerden we aan het strand en sloten we de avond af op de boot, omdat het wilde nachtleven van Railey Beach toch ietwat tegen viel.
Evengoed hebben we de avond goed beëindigd, met performances van Robert, Tessa en Bob.

20 december Phuket - Koh Hong
25 mijl
Bob & Helen
Vandaag zijn we vanaf Phuket Yacht Haven in de middag op pad gegaan naar het befaamde James Bond Island. The man with the golden gun is op dit rotsachtig eiland opgenomen. Helaas konden we niet in de voetsporen treden van Sean Connory vanwege het ondiepe water, maar de Bond en Bond-girl kiekjes zijn er wel gekomen.
Na het eiland gepasseerd te hebben, zijn we doorgevaren naar Koh Hong. Hier hebben we de boot geankerd en hebben we dankzij de stroming een goede workout gehad.
Even later hebben we de dingy (bijbootje) gepakt en zijn we de hongs in gescheurd. Dit waren erg fraaie grotten waar je je in een surrealistische omgeving bevond à la de Droomvlucht in Kaatsheuvel.
Na een avontuurlijke duik in het inktzwarte water in de grot, kwamen we in een klein afgesloten binnenwatertje waar het helaas te ondiep was om uitgebreid op verkenning te gaan.
Het tochtje terug was zeker zo idyllisch, vanwege de mooie lichtpartijen die ontstonden door een samenspel van zonsondergang, het blauwe zeewater en de dramatische rotswanden.
Weer terug op de boot hebben we samen met rallygenoten, genoten van een lekkere versnapering.
Kortom voor ons een topdag!
19 December, Thailand Phuket.
Bob & Helen
4 uur ’s Nachts, warm en klaar wakker. Helaas gaat een vakantie naar tropische oorden vaak gepaard met een nadeel: de onoverkomelijke jetlag! De ochtendstond had gelukkig wel noodles in de mond, dus ik was gelukkig. Vandaag stond er weinig op het programma, daarom hadden we gekozen om te starten met een lui strand dagje. Heerlijk om even de kou uit de botten te krijgen. Na enkele uurtjes bakken en zwemmen op het strand van Nang Yai werden we verrast door een ongewone strandganger. Ingeleid door banaan verkopende kindjes, kwam er een olifant naast onze badhanddoeken staan. Yam Yam was getraind in o.a. Mondharmonica spelen en handstanden maken. Een lief harig beest dat  toch een speciale draai aan de relaxte stranddag gaf.
’s Avonds gingen we Helen ophalen, die helemaal in haar kleine eentje vanuit Budel naar Phuket was gereisd. Daarna hebben we bij Linda’s Seafood aan het strand van lekkere Thaise gerechten genoten. Meteen met een vliegende gelukslampion de vakantie gezegend, just for good measure…

18 December, Thailand, Phuket.
We hebben een auto gehuurd en gaan nog een keer naar verschillende watersportwinkels om bestelde dingen op te halen. Ze hebben hier in Phuket ook een Makro waar we onze voorraad flink bijvullen. Met moeite weten we alles te verstouwen in de boot en dan is het eindelijk tijd om Tessa, Adil en Bob van het vliegtuig te gaan halen. Het is heerlijk ze na zo
16 December, Thailand, Phuket.
Jammer genoeg gaan David en Jennie van Zipadedoda de rally verlaten. Ze hebben besloten met hun boot  in Phuket te blijven liggen. Samen met hun dochter en haar echtgenoot en de 2 kleindochters komen ze bij ons op de borrel. De kids zijn gefascineerd door onze kerstboom en de sneeuwende kerstcarrousel met muziek. We worden door hun verrast met een priveperformance van Jingle Bells, met zang en dans. Hierna gaan we met David en Jennie eten.

15 December, Thailand Phuket.
De dag vliegt aan ons voorbij. We nemen afscheid van Tony en Christine die weer terug naar Engeland gaan, leggen een bezoekje bij Glendora af en doen wat kleine klusjes aan boord. ’s Avonds gaan we met Teri en Lee naar Nai Yang Beach waar we de meest verrukkelijke giant king prawns eten in een seafood restaurantje met onze voeten in het zand.

14 December, Thailand, Phuket.
Wederom gaan we met Teri en Lee op pad. Met een huurauto crossen we het eiland over op zoek naar een mooie locatie voor oud en nieuw. Eerst maken we een korte stop bij een watersportwinkel. We vervolgen onze weg en rijden door een seagypsy village, met armoedige huisjes op palen, waaronder ze hun gevangen vis en schelpdieren schoonmaken of gewoon liggen te relaxen. Bij Kata beach vinden we een gezellig restaurant met prachtig uitzicht over de hele baai. Ze verhuren hier tevens 5 romantische kamers. Na een uitstekende lunch, zijn we het allemaal eens en reserveren we om hier met een hele groep met oud en nieuw te eten.
13 December, Thailand, Phuket.
Ze zijn met maar liefst 4 man onze boot aan het poetsen, voor het bedrag van omgerekend nog geen 15 € per man voor de hele dag. Met tandenborstels worden zelfs de kleinste hoekjes zorgvuldig gepoetst. Onze boot heeft er nog nooit zo goed uitgezien. Wij ruimen verder op en poetsen binnen.

12 December, Thailand Phuket.
We hebben een auto gehuurd en gaan samen met Teri en Lee naar wel zes verschillende watersportwinkels om alle noodzakelijke en minder noodzakelijke spullen en onderdelen voor de boot te halen. Bij een grote supermarkt in Patong doen we boodschappen. Hierna gaan we naar het zeer levendige Patong waar we in een restaurantje aan het strand eten. Wanneer we terug naar de auto gaan is het inmiddels donker. Het publiek is nu wat schaarser gekleed en Robert en Lee krijgen verschillende foldertjes in de hand gedrukt voor o.a. een bananenshow, wat in dit geval waarschijnlijk geen fruitschotel is.
11 December, Thailand Phuket.
Volgende week komen Tessa, Adil, Bob en Helen naar onze boot. Gedurende onze reis hebben we steeds meer spullen en souvenirs verzameld en de twee achterhutten hebben inmiddels veel weg van een volle garage en zolder. We maken een start om de boel weg te ruimen, alleen waar laten we het!

10 December, Thailand Phuket.
Om 10 uur is iedereen present voor een uitgebreide briefing over Phuket, Thailand, Sri Lanka en de Golf van Aden. We zijn vips hier in Thailand, een filmploeg komt ons filmen, voor het journaal van de dag. De dag vliegt voorbij met allerlei dingen regelen voor de boot en we zoeken de foto’s uit. Voor we het weten is het al weer tijd voor de rallyparty, die ons aangeboden wordt door het Ministerie van toerisme. Een Thaise schone hangt ons bij binnenkomst bloemenkransen om. Na de gebruikelijke speeches, krijgen we een Thaise dans te zien en een vuurshow, waarna het buffet geopend wordt.  De kleindochters van David en Jennie stelen de show. Op het eind van de avond zijn ze volgehangen met bloemenkransen en imiteren de elegante handbewegingen van de danseresjes. Ze kunnen zo de showbizz in.
9 December, Thailand van Koh Rang Yai naar Phuket, 20 mijl.
Vandaag varen we naar Phuket,waar de rally weer bij elkaar komt. Tot onze vreugde is Tony Diment, van de BWR leiding weer van de partij is, na zijn ernstige operatie. We eten samen met zijn vrouw Christine in het restaurantje uitkijkend over de jachthaven en genieten van een heerlijke Thaise maaltijd en het goede gezelschap.
8 December, Thailand ,van Phi Phi Don via Ao Chalong naar Co Rang Yai, 51 mijl.
Met een zonnetje worden we wakker en zeilen naar Ao Chalong waar we moeten inklaren voor Thailand. Dit is hier een zeer tijdrovend proces met 3 verschillende afdelingen, waar de nodige papieren en documenten ingevuld moeten worden. Omdat het hier in de baai niet erg aantrekkelijk is varen we verder neer Koh Rang Yai. Hier liggen meerdere BWR boten voor anker. We gaan aan wal om te borrelen. Alleen de bar en het restaurant  zijn gesloten. Hierdoor laten we ons niet uit het veld slaan. Met de hele groep borrelen we op het strand. Als het begint te regenen vluchten we de strandbar in die hier leeg en verlaten staat. Tot onze vreugde opent een restaurantje verderop om 7 uur haar deuren, waar we met zijn allen graag gebruik van maken en een gezellige avond hebben.

7 December, Thailand van Koh Muk naar Phi Phi Don, 36 mijl.
Het is een hele grijze dag vandaag, maar we hebben een fantastische, snelle zeiltocht naar Phi Phi Don. Dit eilandje is zeer in trek bij duikers en backpackers. Wanneer we met de dingy aan wal gaan begint het enorm te regenen en het houdt voor de rest van de dag niet meer op..Doorweekt komen we aan en kopen 2 paraplu’s, die het al meteen na het eerste gebruik begeven. De straatjes staan blank, het ziet er wel erg leuk uit, met veel kleine winkeltjes, duikshops, cafés en restaurantjes. We vervroegen ons diner en besluiten in een klein restaurantje aan de baai te eten. Phi Phi Don is in 2004 door de tsunami getroffen en werd volledig overspoeld, waarbij 2000 slachtoffers zijn gevallen. De Italiaanse eigenaar van het restaurantje, die de tsunami ternauwernood overleefde, heeft een boek geschreven over zijn eigen ervaringen en die van zijn vrienden met deze ramp. Met het geld van het boek worden de mensen hier geholpen met de wederopbouw van hun bestaan. Het leven hier is volledig gebaseerd op toerisme en de schrijver geeft aan dat de beste hulp die we hun kunnen bieden, is als toerist dit prachtige, paradijselijke eiland te bezoeken.

6 December, Thailand Koh Muk.
Koh Muk is beroemd voor zijn emerald cave, waar we met onze dingy in gezelschap van Teri en Lee naar toe varen. Het is een drukte van jewelste, passagiersbootjes vol toeristen varen af en aan. Je kunt de grot inzwemmen en via een onderaardse gang van 80 meter kom je bij een binnenmeer. Hier zwemmen in het aardedonker is een ervaring op zich. Robert heeft een waterdichte zaklamp en gaat voorop. Onderweg komen we een rij van wel 30 toeristen tegen, die met zwemvesten aan in een lange slang elkaar vasthoudend , door de grot gaan. Aan het eind van de grot komt het zonlicht ons tegemoet, wat we dan zien is echt heel speciaal. Rondom steile rotswanden, een klein zilverwit strandje, weelderige vegetatie en dit alles midden in de berg. Het is een kleine oase. Deze grot werd vroeger door piraten gebruikt om hun buit en smokkelwaar te verstoppen. We zwemmen dezelfde weg weer naar buiten en gaan terug naar onze boot. Het is fris bewolkt weer vandaag, dus ideaal voor een wandeling. We besluiten  het eiland te gaan verkennen. Via het resort lopen we naar de andere kant. De vegetatie is prachtig. Opvallend is dat niemand hier loopt, zelfs kinderen van een jaar of 12 zitten soms met zijn drieën op een brommertje. We komen bij een dorpje, waar de huizen in dit moerasachtige gebied geheel gebouwd zijn op palen. Overal zie je borden waar je naar toe moet vluchten in het geval van een tsunami. Het begint te gieten en we schuilen in  een barretje met een Australische eigenaar. Wanneer we met onze dingy terug naar de boot willen, valt het niet mee door de branding te komen. Het gaat nog net goed. Teri en Lee hebben een paar uur later minder geluk. Hun bootje slaat om en Teri gaat kopje onder in het water. We besluiten daarom beter aan boord te blijven en kijken 4 afleveringen van 24.
5 December, Thailand van Koh Butang via Koh Rok Nok naar Koh Muk, 70 mijl.
Wanneer we vertrekken staat er een prachtige wind en zoeven we door het water heen. Zoals vaak in dit gebied zakt de wind in de loop van de ochtend in. Toch bereiken we zeilend Koh Rok Nok, waar we willen snorkelen. We laten het anker zakken en helaas wemelt het hier van de kwallen, dus is zwemmen voor ons geen optie. Als dan ook nog twee man in camouflageachtige kleding bij de boten een exorbitant bedrag willen afrekenen, zonder enige vorm van identificatie, enkel om hier te ankeren, besluiten we met een hele groep bwr boten niet te betalen en te vertrekken. We varen naar Koh Muk 10 mijl verderop. Daar aangekomen heeft Teri voor de hele groep bij een resort een beach bbq geregeld. Het wordt een hele geslaagde avond.
4 December, Thailand van Koh Lipe naar Koh Butang, 10 mijl.
We varen van Koh Lipe naar het onbewoonde eilandje Koh Butang. Ed van Prew heeft van een locale visserman gehoord dat je hier prachtig kunt snorkelen. Het eiland ziet er heel idyllisch uit met kleine Robinson Crusoë verlaten witte zandstrandjes. Het snorkelen is mooi, het water helder, maar we zijn erg verwend want niets haalt het bij Frans Polynesië.  Tijdens de bbq bij Prew aan boord zien we de zon ondergaan. Een visser in een klein bootje kookt zijn  potje op een vuurtje aan boord. Een kleine witte reiger vangt zijn laatste visje voor deze dag. Als de zon helemaal onder is, horen we de schrille kreten van de flying foxes, die opstijgen uit de bomen, om op jacht te gaan.
5 December, Thailand van Koh Butang via Koh Rok Nok naar Koh Muk, 70 mijl.
Wanneer we vertrekken staat er een prachtige wind en zoeven we door het water heen. Zoals vaak in dit gebied zakt de wind in de loop van de ochtend in. Toch bereiken we zeilend Koh Rok Nok, waar we willen snorkelen. We laten het anker zakken en helaas wemelt het hier van de kwallen, dus is zwemmen voor ons geen optie. Als dan ook nog twee man in camouflageachtige kleding bij de boten een exorbitant bedrag willen afrekenen, zonder enige vorm van identificatie, enkel om hier te ankeren, besluiten we met een hele groep bwr boten niet te betalen en te vertrekken. We varen naar Koh Muk 10 mijl verderop. Daar aangekomen heeft Teri voor de hele groep bij een resort een beach bbq geregeld. Het wordt een hele geslaagde avond.
3 December, Thailand, Koh Lipe.
We blijven nog een dagje liggen op deze fraaie locatie. Met de dingy varen we rond het eiland en snorkelen en zwemmen op verschillende locaties. Het water is kraakhelder azuurblauw. We komen kleine verlaten strandjes tegen. Ook kun je zo van de boot in het water springen. Het enige storende zijn de talloze kleine longtailbootjes, die een gigantische herrie maken. Inmiddels zijn er meerdere BWR boten gearriveerd. Enthousiast delen we onze ervaringen en met een hele groep gaan we in de strandbar chillen. Speciaal voor ons geven de barmannen een vuurshow en jongleren met brandende fakkels, terwijl hun soepele lijven bewegen op de reggaemuziek. We eten met de hele groep in het familierestaurant. Voor deze prijs kun je zelf niet gaan koken. Een prachtige avond met zwoele wind onder de sterrenhemel.
2 December, van Telaga Harbour naar Koh Lipe, Thailand, 25 mijl.
De uitklaring hier in Maleisië is nog geen eenvoudige zaak. De autoriteiten die een uitklaringsformulier moeten invullen, voor we een stempel bij de immigratie krijgen, zijn niet aanwezig. Niemand weet ons te vertellen wanneer ze komen. Een bordje vermeld dat de kantooruren tussen 8 en 5 zijn, maar om half 11 is nog steeds niemand komen opdagen. Als we bij de dames in de jachthaven informeren, helpt Roberts vriendin en ze regelt dat de havenmeester ergens de nodige papieren te voorschijn tovert en voor ons invult. Nu kunnen we gelukkig toch vandaag vertrekken. Het is prachtig zonnig weer en met een mooi lopend windje kunnen we met halve wind eindelijk weer eens prachtig zeilen. We ankeren bij een klein Thais eilandje Koh Lipe. Hoewel het maar 25 mijl verderop is heerst er hier een compleet andere sfeer. Je waant je hier in de jaren 60. Als we met onze dingy aan wal gaan zien we chill barretjes gebouwd van aangespoeld wrakhout en gedecoreerd met van alles wat de strandjutter hier gevonden heeft. In de reggae bar kun je op Perzische tapijtjes en kussens ook je drankjes liggend nuttigen. In het dorpje is slechts 1 straatje met eettentjes en veel massagesalons. Achter een wapperend lakentje kun je gemasseerd worden. ’s Avonds eten we in een Thai familie restaurant.  We bestellen veel te veel, het smaakt uitstekend en op het leid van de avond rekenen we in totaal 12 euro af inclusief de drankjes.
1 December, Langkawi van Pulau Datai naar Telaga Harbour, 8 mijl.
We varen naar Telaga Harbour waar we ons rondje om Langkawi zijn begonnen. Hier willen we morgen uitchecken uit Maleisië om vervolgens naar Thailand te zeilen. We ankeren buiten de haven,doen wat boodschappen, brengen de was weg en poetsen de boot. Eric en Marianne die hier in de haven liggen nodigen ons uit voor de borrel en uiteindelijk eten we met 10 man bij het seafoodrestaurant een steambootmaaltijd, die omgerekend 100 euro, voor het hele gezelschap kost, inclusief alle biertjes.

Tijdens de Blue Water Rally
kun je hier onze videos
vinden ----->

We mailen regelmatig foto’s naar onze website ----->
Hier wordt onze positie tijdens de Blue Water Rally bijgehouden ----->

Hier vindt je de route die we afgelegd hebben en onze volgende
reisdoelen ----->